Kuntavaalit Helsinki 2021

Hei! Olen Marek Nečada, 30-vuotias fyysikko ja perheenisä (lisätietoja). Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon Piraattipuolueen listalla (ehdokasnumero 506).

Edistän tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa, läpinäkyvää julkista taloutta ja päätöksentekoa sekä kansalaisten osallistumista päätöksentekoon. Vastustan vahvasti korruptiota ja nepotismia.

Kannatan kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen torjumista sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Vastustan viheralueiden tuhoamista – helsinkiläisten asumistarpeet on kyllä tyydyttävä, mutta kaupungin pitäisi kasvaa etenkin ylöspäin.

Haluan mahdollisimman laadukasta koulutusta kaikille taustoista riippumatta. Edistän tasa-arvoa ilman tekopyhää hyvesignalointia tai kriitikkojen hiljentämistä.

Pyrin siihen, että Helsinki pääsee irti toimittajaloukuista varsinkin ICT-hankinnoissa, ja että kaupungissa ja kouluissa otetaan mahdollisimman laajasti käyttöön avointa lähdekoodia, mikä voisi pidemmän päälle tuoda huomattavia säästöjä kaupungille sekä mahdollisuuksia paikallisille yhtiöille. Pidän häpeällisenä, että Linuxin synnyinkaupunki on ulkomaalaisten ohjelmistofirmojen loukussa, ja että ihmisiä johdetaan samaan loukkuun.

Vastustan helsinkiläisten yksityistietojen luovuttamista ulkomaalaisille tahoille.

Tutustu Piraattipuolueen kuntavaaliohjelmaan.